Dietetika

Szakrendelések

Dietetika

Dietetika Napjainkban egyre fontosabb szerepet kap a helyes táplálkozás, az egészségtudatos életmód. A dietetika, más néven táplálkozás tudomány elsődleges célja, hogy segítsen ennek személyre szabott kialakításában, illetve a már meglévő betegségekhez alkalmazkodó étrend létrehozásában.

Mikor érdemes dietetikushoz fordulni?

Ha bármilyen anyagcserével kapcsolatos vagy emésztőszervi betegségben szenved (ilyen lehet pl. a cukorbetegség, a Chron betegség, stb.), ha ételallergiája van (lisztérzékenység, laktózérzékenység, stb.), illetve csak szeretné megőrizni egészségét, tanácsot kérne fogyókúra vagy hízókúra megkezdéséhez, esetleg sportolás miatt van szüksége speciális étrend kialakítására.

A dietetikai vizsgálat menete

Sok esetben szükség van egy átfogó laborvizsgálatra, hiszen a vérkép sok hasznos információval szolgálhat a szakember számára. Ezután a testtömegindex mérés következik, valamint a dietetikus tájékozódik a beteg étkezési szokásai felől, felveszi az anamnézist. Ezek alapján a beteg számára legmegfelelőbb étrendet állítja össze, esetenként étkezési napló vezetését is kéri, hogy minél jobban követni tudja a beteg állapotában bekövetkezett változásokat.

Horváth Kata
Horváth Kata
Dietetikus
Nagy Vivien
Nagy Vivien
Dietetikus
Horváth Kata
Horváth Kata
Dietetikus
Nagy Vivien
Nagy Vivien
Dietetikus
Szakorvosok böngészése

Árak
  • Dietetikai szaktanácsadás, első alkalom
    33 000 Ft
  • Dietetikai szaktanácsadás, további alkalom
    22 000 Ft
Az árak tájékoztató jellegűek